Ugodna ljetna večer uz austrijski jazz u perivoju i Singrlice na Starom gradu

Ugodna ljetna večer uz austrijski jazz u perivoju i Singrlice na
Starom gradu

Već smo duboko u srpnju pa možemo s punim pravom reći kako je Karlovac nastavio prošloljetni trend brojnih manifestacija i događaja. I ovo ljeto vrlo je sadržajno, a osim onih većih manifestacija poput krijesova, etno jazz festivala, Nepokorenog grada i sličnih, od kojih nas neki poput festivala ArtiKA tek očekuju, bilo je i nekoliko vrlo ugodnih glazbenih večeri. Jedna od najljepših svakako se dogodila večeras, kada je Karlovac bio u znaku jazza u perivoju i vrhunske domaće etno glazbe na Starom gradu Dubovcu.

U ugodnom i za koncerte, sve je očitije, gotovo idealnom ambijentu Starog grada, koncert su održale Singrlice, samoborsko-karlovačka vokalna skupina koja je za svoj album “Made in Tradicija” dobila i ovogodišnjeg Porina za najbolji etno-album. Sve popularnije Singrlice privukle su na Dubovac uistinu velik broj posjetitelja, mnogi su morali i odstajati koncert, no to im nije nimalo smetalo. Kao posebni gost Singrlica zapjevao je i Jacques Houdek. Nakon uspješnih koncerata klape Furešti i Singrlica, mali trodnevni ciklus koncerata na Starom gradu sutra će završiti izvrsni mladi karlovački Big Band, koji djeluje pod okriljem Puhačkog orkestra grada Karlovca.

A u najljepšem karlovačkom perivoju, na terasi Papa’s bara, mnogobrojne posjetitelje (ne samo na terasi, već i na okolnim klupicama i šetalištima) zabavio je sjajni mladi austrijski jazz bend Robert Spelberg’s Great Groove. Izvrsni instrumentalisti, mahom s Kunstuniversitäta u Grazu, uz iznimku trubača Wernera Hansmanna, koji je poznato ime austrijske jazz scene, ali i samog osnivača benda, Nizozemca Roberta Spelberga, koji je bivši student tog fakulteta, a Great Groove je bend koji je bio njegov studentski diplomski rad, koji je prerastao u vrhunski funky jazz bend. Karlovčani su istinski uživali u odličnom muziciranju mladih Austrijanaca i njihovog nizozemskog osnivača, a u Parku Vila u Dugoj Resi to će sutra moći učiniti i Dugorešani u sklopu Kunstbunker Music Festivala pa im svakako treba preporučiti da ne propuste ovaj odličan koncert.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest