Na Karlovačkim likovnim susretima ove godine izložena čak 123 rada

Na Karlovačkim likovnim susretima ove godine izložena čak 123 rada

Tradicionalna likovna manifestacija ”Karlovački likovni susreti 2011.” službeno je otvorena večeras u Galeriji ”Vjekoslav Karas”. Na ovoj skupnoj izložbi izložena su 123 rada likovnih autora koji su vezani za grad Karlovac rođenjem i/ili karijerom, a priliku izložiti svoja djela po prvi put na manifestaciji imalo je šest autora.

Žiri u sastavu Igora Čuliga, Antonije Škrtić i Miše Pakšija razmotrio je 62 autorske prijave s ukupno 140 likovnih radova, od kojih su odabrani i izloženi oni radovi koji su ocjenjeni kao zadovoljavajući prema kriterijima koje postavlja široko zamišljena ideja izložbe. Posebne pohvale za svoja djela dobili su Miran Križanić za akrilik na platnu ”Rast”, Ivana Jandri za digitalnu fotografiju ”Putovanje” i Stevan Živanov za ulja na platnu ”Dino” i ”Iva”.

Antonija Škrtić, kustosica Galerije ”Vjekoslav Karas” i jedna od članica žirija, rekla je da je vremenski razmak od dvije godine između ovogodišnje i prethodne izložbe zasigurno utjecao na ovogodišnji velik odaziv likovnih autora no da to vrijeme nije bilo razdoblje apstinencije nego kreativno vrijeme velike aktivnosti i likovnih istraživanja.

– Integralni dio ove izložbene manifestacije je svekolika raznolikost, no unutar cjeline postoje pojedine osobnosti i grupe autora koje se međusobno nadopunjuju  i povezuju i time stvaraju relevantnu sliku recentne karlovačke likovne produkcije, kazala je Škrtić.

Manifestaciju ju je već na samom otvorenju sa zanimanjem popratio velik broj Karlovčana, a za sve zainteresirane izložba će biti otvorena do 31. kolovoza.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest