Jelić o propaloj dražbi: Naše želje očito u nesrazmjeru s mogućnostima tržišta

Jelić o propaloj dražbi: Naše želje očito u nesrazmjeru s
mogućnostima tržišta

Ako po pitanju konačnog rješenja hotela Korane sve propadne, tražit ću podršku Gradskog vijeća da se u budućnosti i Grad Karlovac potencijalno javi kao kupac hotela, rekao je gradonačelnik Damir Jelić komentiravši jučerašnji debakl javne dražbe za najveće karlovačko ruglo – devastirani hotel Koranu. Kako je rekao gradonačelnik, činio se optimističan interes tri, četiri potencijalnih investitora koji su se obraćali Gradu za informacije i dokumentaciju i potom im zahvalili na tome. No, dodaje Jelić, ti investitori su poslali i jasne informacije da je cijena previsoka i da se nemaju nakanu javiti i završiti proces do kraja.

– To su investitori koji bi na ovoj lokaciji gradili hotel vrlo visokog standarda i nisu imali viziju obnove starog. To znači da se stari hotel mora rušiti što bi po nekim procjenama stajalo oko sedam milijuna kuna. Tu dolazimo do cifre od 18 milijuna kuna da se dobije čisti početak i mnogi ozbiljni hotelijeri su dali do znanja da to nije moguće odraditi u ovom trenutku, kaže gradonačelnik i dodaj kako motivacija u gradskoj upravi “nije urodila plodom, jer je očiti nesrazmjer želja i trenutnih mogućnosti tržišta.

Gradonačelnik je najavio razgovore s predstavnicima države koja je dijelom također suvlasnik hotela, a kako bi došlo do konkretnijih saznanja postoji li mogućnost da pripomognu u rješavanju karlovačkog rugla te kazao da ako ti razgovori krenu u razumnom smjeru – Grad također može razmisliti da se kao kupac uključi u rješavanje problema hotela.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest