Gradsko vijeće “Toplani” odobrilo povećanje cijene grijanja, oporba glasovala protiv

Gradsko vijeće “Toplani” odobrilo povećanje cijene grijanja, oporba
glasovala protiv

Karlovačko Gradsko vijeće donijelo je odluku o povećanju cijene grijanja za 14,18 posto i to nakon prilično duge i zanimljive rasprave. Očekivano, vladajuća koalicija podržala je prijedlog dok je oporba glasovala protiv.

Obrazloženje direktora “Toplane” Denisa Janžetića da se samo povećanjem cijene grijanja može održati poslovanje ove gradske tvrtke iako ovo povećanje, kako je sam u više navrata ponovio, neće spasiti “Toplanu” ogromnog duga koji je narastao na čak 36 milijuna kuna.

– Ne mogu se složiti da se radi neracionalno. Od svih troškova, 93 posto čini trošak energenta. Koliko ostaje onda prostora, sa sedam posto se sve, što se traži u poslovanju jedne ozbiljne tvrtke, treba namiriti, kazao je HSS-ovac Stjepan Tvrdinić koji je ustao u obranu svog stranačkog kolege Janžetića. Kako dodaje, Jankovića bi rado vidio kao čelnika takve tvrtke koji bi, kaže, valjda “svojim magičnim štapićem bez problema riješio ovo pitanje”. Tvrdinić pak predlaže da “Toplana” treba razmisliti i o proizvodnji tehnološke pare i električne energije a kako bi se bavilo i nekim isplativim djelatnostima, jer to toplinarstvo očito nije.

Janković mu nije ostao dužan, već je samo rekao da ga on baš Tvrdinića i ne bi rado vidio na čelu niti jednog trgovačkog društva.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest