Festivakl dobre zabave ArtiKA otvorena izradom simboličnog labirinta ljubavi i stvaralaštva

Festivakl dobre zabave ArtiKA otvorena izradom simboličnog
labirinta ljubavi i stvaralaštva

Udruga ”Carpe Diem” i ove godine organizira Festival dobre zabave ”ArtiKA”. Glavni cilj ovog projekta je animirati građane da što više koriste javne površine, posebice parkove pa se festival, koji će trajati danas i sutra, održava na zelenoj površini između hotela ”Srakovčić” i ”Korana”.

ArtiKA je službeno otvorena danas u jutarnjim satima, kada je započela izrada labirinta ljubavi i stvaralaštva kraj cvjetnjaka u obliku pauna, a za čiju je izradu glavna i odgovorna Nela Zovko. Velik broj građana instalaciju je razgledao i prošle godine, kada je bila napravljena od cigle. Ovogodišnji labirint napravljen je od kamenja iz Korane, koje će biti vraćeno na svoje mjesto kada se instalacija makne. Svi zainteresirani ovu će zanimlivu kreaciju moći obići, ali i isprobati i nakon završetka festivala, i kako kaže Nela Zovko, pronalaskom puta u samo središte labirinta postići duhovnu ravnotežu i aktivirati vlastite emocije.

Program u sklopu festivala nastavlja se i sutra. Od 18 sati na rasporedu je održavanje radionice gonga, u sklopu kojeg će svi zainteresirani moći poslušati i predavanje o ovom udaraljkaškom glazbalu istočno azijskog podrijetla.

Službeno otvorenje labirinta (koji se može pogledati već od danas popodne) predviđeno je za 20 sati. Od 22.20 sati na terenu broj 1 Teniskog kluba Karlovac održat će se prezentacija “PechaKucha Night”.

Ukupno jedanaest umjetnika (šest iz Karlovca i pet iz Rijeke) predstavit će se kroz prezentaciju 20 slideova, od koji će svaki trajati do 20 sekundi. Svoj rad će tako imati prilike predstaviti i Udruga glazbenih umjetnika KAJDA, Miran Križanić, Nina Čorak, Miroslav Galinac i mnogi drugi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest