Odličnim koncertom Big Banda završen ciklus koncerata na Starom gradu

Odličnim koncertom Big Banda završen ciklus koncerata na Starom
gradu

Završetak trodnevnog ciklusa koncerata na Starom gradu povodom 432. rođendana grada Karlovca bio je u znaku jazza i swinga. Glavni akter ove opuštene i zanimljive večeri bio je mladi karlovački Big Band POGK, no mnogobrojnu publiku iznenadili su i odlični nastupi dva manja sastava te pjevačice Zdravke Katić.

Cijeli koncert trajao je više od dva sata, a možemo ga podijeliti u tri dijela. Na samom početku publiku je lagano zagrijao jazz kvartet Four Others. Nakon njih, uslijedio je Dixieland Band Karlovac koji je izveo skladbe poput Lazy River, Royal Garden Blues i druge, a sve to vodilo je prema, kako kaže dirigent i voditelj Robert Pajić, onome što se čekalo cijelu večer – Big Bandu u punom sastavu. Započeli su veselo i plesno, prelazili sa energičnih na mirnije ritmove, a publika je svaku izvedbu popratila dugotrajnim aplauzom. Izveli su skladbe poput String of Pearls, One O’ Clock Jump, Stardust, In the mood, Pennsylvania 65000, Africa i brojne druge. Iznenađenje večeri svakako je bila gošća orkestra Zdravka Katić koja je svojim vokalom još više pridonijela ugođaju večeri. Izvela je dvije skladbe All the things you are i Someone to watch over me te zasluženo izmamila pozitivne reakcije publike.

Posjećenost koncerta je premašila sva očekivanja. Tvrđava je doslovno bila pretijesna za sve zainteresirane pa su brojni ljubitelji ovakve glazbe uživali u ritmovima ispred samog ulaza. Sve u svemu, koncert je  prošao izrazito dobro, a mladi karlovački Big Band POGK još jednom potvrdio svoj talent i perspektivu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest