Nakon Međunarodnog festivala folklora, gradu 432. rođendan čestitali i domaći folkloraši

Nakon Međunarodnog festivala folklora, gradu 432. rođendan
čestitali i domaći folkloraši

Za grad na četiri rijeke večeras je na Košarkaškom igralištu Šanac plesala jedna druga rijeka, rijeka folkloraša. U sklopu obilježavanja 432. godišnjice utemeljenja grada Karlovca održan je revijalan nastup folklornih društava i ansambala s područja Karlovca i okolice ”Folkloraši svome gradu”.

Ukupno jedanaest kulturno-umjetničkih društava je kroz plesno-pjevačke nastupe predstavilo bogatu folklornu baštinu svojih krajeva, kao i svu raskoš prekrasnih narodnih nošnji.

Na priredbi su tako nastupili kulturno-umjetnička društva “Sveta Margareta” s Velike Jelse, “Sveti Antun” iz Zadobarja, “Sveta Ana” s Vučjaka, Mostanje, Mahično, Stative, “Sveti Antun” iz Pokupske doline, Rečica i Turanj te folklorni ansambli “Matija Gubec” i “Ivan Mažuranić” iz Karlovca.

Kako kaže Ivan Pavlović, predsjednik Zajednice organizacija amaterskih kulturnih djelatnosti grada Karlovca (ZOAKD) koja je bila organizator ovog događaja, svi su se KUD-ovi s velikim veseljem odazvali pozivu da nastupaju povodom rođendana grada Karlovca, bez obzira na brojne obaveze koje imaju, a koje kod nekih od ovih ansambala uključuju i stalna putovanja i nastupe po cijeloj Hrvatskoj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest