Biramo NAJkupalište (5): Čista rijeka i gastro ponuda aduti Mrežnice u Zvečaju

Biramo NAJkupalište (5): Čista rijeka i gastro ponuda aduti
Mrežnice u Zvečaju

Kupalište u Zvečaju kod restorana “Zeleni kut” ili kako ga običavaju nazivati “kod Puškarića” vikendom po mnogočemu podsjeća na jadranske plaže. Prepuno parkiralište na kojem ima mnoštvo automobila inozemnih registracija, grupe turista koji su došli autobusima i napučena plaža na kojoj se treba izboriti za svoje mjesto pod suncem obilježja su drugog mrežničkog kupališta koje smo posjetili.

Prirodne ljepote koje pruža kanjon rijeke Mrežnice u Zvečaju i kristalno čistu rijeku odavno su kao adute ovog kupališta spoznali i brojni Zagrepčani koji već desetljećima ovo mjesto pohode u potrazi za ljetnim osvježenjem ali i provodom u prirodi.

Restoran “Zeleni kut” nudi odličnu gastronomsku ponudu i stoga ne možemo zanemariti tu ulogu u ukupnom ocjenjivanju no nekako ostaje dojam da ovaj restoran, koji je kao betonska grdosija izrastao na obali Mrežnice, jednostavno nekako ne spada u cjelokupni ambijent. Osim restorana i ponude soba, u “Zelenom kutu” se može uživati i na vanjskoj terasi uz rijeku, dok su u ponudi i slobodni zidani roštilji i teren s odbojkom na pijesku. Kao i prošle godine, velik dio kupališta je neiskoristiv jer je trava nepodšišana no uz ponudu čamaca za rafting i kanua boravak na obali je ono najmanje što se ovdje traži.

KAportal.hr

OCJENE KAportala:

– Čistoća vode 13 – Uređenost kupališta 11 – Prirodne ljepote 13 – Ugostiteljska ponuda 14 – Popratni sadržaji 13

UKUPNO: 64

TRENUTNI POREDAK:

01. Mrežnica Zvečaj (64) 02. Foginovo Korana Karlovac (62), 03. Dobra Grdun (61), 04. Mrežnica Mala Švarča (59), 05. Dobra “Krvavi Mlin” (57), 06. Mrežnica Galovići (…), 07. Mrežnica Brig (…), 08. Mrežnica “kod Bosiljevca” (…), 09. Mrežnica “Otok ljubavi” (…), 10. Korana Malići (…), 11. Kupa Jurovo (…), 12. Kupa Kamanje (…), 13. Kupa Bubnjarci (…), 14. Korana, Slunj (…), 15. Sabljaci, Ogulin (…).

U akciji izbora NAJkupališta 2011. na karlovačkim rijekama, koju uz pokroviteljstvo Karlovačke pivovare provodi KAportal.hr, možete sudjelovati i vi čitatelji glasovanjem u anketi na dnu stranice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest