Nove razglednice u ponudi – Paviljon “Katzler” spojio stari i novi Karlovac

Nove razglednice u ponudi – Paviljon “Katzler” spojio stari i novi
Karlovac

Grad Karlovac dobio je nove, klasične razglednice u izdanju udruge Paviljon Katzler. Radi se od devet različitih tematskih motiva Karlovca od pogleda na Radićevu ulicu, noćne panorame, Jelačićevog trga, ali više mozaika fotografija Karlovca kako je izgledao nekada i kako izgleda danas.

– Potaknuti nedostatkom i velikim interesom za razglednicama grada Karlovca, u sklopu ovogodišnjeg projekta Paviljona Katzler – udruge za promicanje kulturoloških i povijesnih vrijednosti grada Karlovca, u suradnji s članovima udruge, a uz potporu i podršku Grada Karlovca i Turističke zajednice grada Karlovca, realizirali smo projekt izrade i tiska karlovačkih razglednica, kazala je Morana Rožman iz “Katzlera”.

Kako dodaje, motivi su birani sukladno pravilima struke, umjetničkog dojma, rezultatima javnog mišljenja i obuhvaćaju najreprezentativnije i najprepoznatljivije motive grada Karlovca.

Svaka razglednica ima implementiran novi logotip grada dok je na poleđini razglednice je otisnut grb grada Karlovca. Oboje odobreno za uporabu od strane nadležnih institucija Grada. Autor fotografija je Branko Rožman, dizajn razglednica autorsko je djelo mladog studenta dizajna Tina Rožmana, dok su povijesne fotografije iz fundusa udruge Paviljon Katzler. Tehnička izvedba tiska povjerena je Digitalnom tisku d.o.o. iz Karlovca.

Kako je kazala Morana Rožman, prihodom od prodaje razglednica financira se rad udruge u što ulaze i troškovi izrade razglednica, autorski honorari i svi troškovi vezani za svakodnevno volontiranje u samom objektu paviljona Katzler.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest