Hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju bespovratni milijuni eura – i karlovački učili kako doći do njih

Karlovačka županija, po riječima dožupana Josipa Šafara, zaintereseirana je za to da poduzetnici iskoriste čim više novca koji im je na raspolaganju, a nada se da su za to zainteresirani i ovdašnji poduzetnici.

– Karlovačka županija puno očekuje od ovih mjera, a interes poduzetnika je bio nešto veći nego što vidimo danas. Učinili smo sve da što više gospodarstvenika dođe jer prostora za iskorištavanje ovakvih sredstava ima. Za Karlovačku županiju to je izuzetno dobro jer je to izravno povezano s povećanjem broja radnih mjesta, onda i povećanjem dohotka, a na kraju i povećanje budžeta Karlovačke županije, rekao je Šafar.

Najavio je da će se u provođenje ovih mjera uključiti Županijska razvojna agencija, a to će značiti i udvostručavanje njenih kapaciteta kako bi mogla biti na korist gradovima i općinama, ali i poduzetnicima.

Oni su, po riječima Danijele Peris iz Razvojne agencije, u posljednje četiri godine povukli oko 2,2 milijuna kuna potpora, od kojih polovicu za zapošljavanje i usavršavanje, a ostalo za porezne i carinske olakšice.

Koliko će povući zahvaljujući novim mjerama, tek će se vidjeti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest