Lift za invalide na Foginovom uspješno testiran – mali nedostaci bit će ispravljeni

Lift za invalide na Foginovom uspješno testiran – mali nedostaci
bit će ispravljeni

Karlovčanin Boris Hantih prva je osoba s invaliditetom, korisnik invalidskih kolica, a koji je  u upotrebu pustio lift za osobe s invaliditetom na Foginovom kupalištu.

– Kvaliteta nekog društva očitava se u tome koliko vodi brigu o osobama kojima je pomoć potrebna, u ovom slučaju to su osobe s invaliditetom. Uređenje Foginovog kupališta injegova prilagodba su ideja koju svakako treba pohvaliti. Nakon što sam probao, testirao, da tako kažem, sve od prilaza do kupališta pa do spuštanja u vodu moram priznati da ima malih nedostataka za koje se nadam da će se ukloniti. Primjerice šljunak na samoj prilaznoj stazi je predubok.  Probleme  imaju i osobe koje mogu samostalno hodati, onda vam je jasno kako je nama u kolicima. Očekujem i da će se uskoro urediti i prilagođeni tuš te rješiti problemi s pragom u prostoriji spasioca, koja je predviđena za presvlačenje osoba s invaliditetom, kazao je Boris Hantih, koji je jedva dočekao kupanje na Korani  u gradu u kojem živi.  Gordana Jurčević , predsjednica Udruge DICPDITI grada Karlovca i Karlovačke županije o spomenutim nedostacima na Foginovom kupalištu kaže kako su upoznati mjerodavni u Gradu još u početku planiranja kao i izvedbe projekta.

– Dobili smo čvrsta obećanja da će se sve to biti rješeno. Ne treba zaboraviti kako uređenje i prilagodba gradskog kupališta jop uvijek nije završena i da je to proces koji traje. Podsjećamo, da je ovim projektom Grada, Karlovac postao prvi grad u Hrvatskoj koji ima prilagođeno gradsko kupalište na rijeci za osobe s invaliditetom, istaknula je Jurčević.  Velike pohvale na proefsionalnost kojom odrađuju svoj posao, članovi Udruge DICPDITI uputili su spasiocima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest