Nakon afera: Mladež HDZ-a bira predsjednika, jedini kandidat Matija Vuković?

Nakon afera: Mladež HDZ-a bira predsjednika, jedini kandidat Matija
Vuković?

Ako će sve teći po planu, sutra će Matija Vuković postati novi predsjednik Mladeži HDZ-a grada Karlovca. Naime, na skupštini koja će sutra biti održana u prostorijama HDZ-a na Mažuranićevoj obali, kako zasad stvari stoje, Matija Vuković će biti jedini kandidat za novog predsjednika.

Kao što je poznato, nakon incidenta premlaćivanja mladića u noćnom klubu Astralis krajem prošle godine u čemu su sudjelovali neki od viđenijih članova mladež HDZ-a i na kraju završili pred sudom zbog toga, u političkom smislu ceh je platio tadašnji predsjednik Matija Perković podnošenjem ostavke, a organizacija koju je vodio, raspuštanjem. Za povjerenika je imenovan čovjek blizak gradonačelniku Jeliću Viktor Šegrt, no čini se da nije imao kapaciteta ni snage marginalizirati “stare” snage u Mladeži HDZ-a koja su uvijek bile bliže i odanije Branku Vukeliću nego Damiru Jeliću. U skladu s tim, može se čuti da će stari predsjednik Matija Perković biti kandidat za potpredsjednika Mladeži. Ovi izbori su tek naizgled nevažni za funkcioniranje HDZ-a, no činjenica je da od ukupnog članstva HDZ-a gotovo trećina pripada Mladeži, što bi mogao biti vrlo važan moment u burnom predstojećem razdoblju po pitanju preuzimanja premoći unutar stranke na lokalnoj razini. Naime, početkom slijedeće godine HDZ čekaju unutarstranački izbori i nije nebitno na strani koje struje u HDZ-u je mladež.

Matija Vuković se ocjenjuje kao neka vrsta srednjeg rješenja, koja zasad nije izrazito opredijeljena između Vukelićeve i Jelićeve struje. Inače, Vuković je predsjednik Studentskog zbora karlovačkog Veleučilišta i nedavno je u javnost izlazio izjavama kako Karlovac neće postati studentski grad dok se ne izgradi Studentski dom, pa se može pretpostaviti da će to biti jedan od naglasaka djelovanja karlovačke Mladeži HDZ-a  u skoroj budućnosti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest