Prirodni mrežnički “jacuzzi” u Galovićima mamac za brojne kupače

Prirodni mrežnički “jacuzzi” u Galovićima mamac za brojne kupače

Kupalište na rijeci Mrežnici u Galović Selu jedno je do najomiljenijih riječnih destinacija Karlovčana i to prije svega onih kojima iz nekih razloga Korana nije dovoljno atraktivna.

Tako je i ovih dana obična livada uz rijeku Mrežnicu pretvorena u pravu košnicu punu kupača u potrazi za ljetnim osvježenjem. Mrežnica je nadaleko poznata po svojim sedrenim slapićima i prirodnom “jacuzzi” efektu kojih, posebno u Galovićima, nikako ne nedostaje.

Ovo kupalište, koje se nalazi tek kilometar, dva uzvodno od Mrežničkog Briga posebno je afirmirano prije desetak godina kad je na njemu otvoren kafić “Jungle”. Tek je otvaranjem ugostiteljskog objekta kupalištu u Galovićima dan smisao po kojem smo ga i uvrstili u konkurenciju za NAJkupalište po izboru KAportala i Karlovačkog.

Za razliku od Briga u Galovićima nema pretjeranih problema s pronalaženjem parkinga, s obzirom da je livada uz cestu uređena za tu namjenu te da se kupači pristojno parkiraju da svatko može pronaći svoje mjesto. “Jungle” nudi osnovnu ponudu pića dok se oni malo zahtjevniji, koji kupanje žele upotpuniti ručkom, mogu poslužiti malim zidanim roštiljem uz ugostiteljski objekt. Pritom valja napomenuti da je zabranjeno roštiljanje na livadi kao i unos alkoholnih pića na kupalište, tako da “Jungle”, čije osoblje uređuje kupalište ima svojevrsni monopol po tom pitanju. Popratni sadržaji svakako su nedostatak ovog malog “raja na zemlji”. Osim ne pretjerano uređenog terena za odbojku, kupači se za cijenu od trideset kuna po satu mogu provozati pedalinom ili čamcem. KAportal.hr OCJENE KAportala:

– Čistoća vode 13 – Uređenost kupališta 12 – Prirodne ljepote 14 – Ugostiteljska ponuda 12 – Popratni sadržaji 11

UKUPNO: 62 TRENUTNI POREDAK:

01. Mrežnica Zvečaj (64) 02. Foginovo Korana Karlovac (62), 03. Mrežnica Galovići (62) 04. Dobra Grdun (61), 05. Mrežnica Mala Švarča (59), 06. Dobra “Krvavi Mlin” (57), 07. Mrežnica Brig (…), 08. Mrežnica “kod Bosiljevca” (…), 09. Mrežnica “Otok ljubavi” (…), 10. Korana Malići (…), 11. Kupa Jurovo (…), 12. Kupa Kamanje (…), 13. Kupa Bubnjarci (…), 14. Korana, Slunj (…), 15. Sabljaci, Ogulin (…).

U akciji izbora NAJkupališta 2011. na karlovačkim rijekama, koju uz pokroviteljstvo Karlovačke pivovare provodi KAportal.hr, možete sudjelovati i vi čitatelji glasovanjem u anketi na dnu stranice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest