Kvartovski policajac na Gazi pomogao deložiranoj staračkoj obitelji

Kvartovski policajac na Gazi pomogao deložiranoj staračkoj obitelji

Život u baraci bez struje, vode i grijanja bio je tužna svakodnevica 79-godišnje Katarine Gašparović i njezinog teško bolesnog supruga. Ova staračka obitelj bez osnovnih sredstava za život bila je deložirana iz svog stana te se silom prilika smjestila u baraci u gradskoj četvrti Gaza. Vijest o njihovoj životnoj agoniji stigla je do gažanskog “kvartovskog policajca” Željka Milčića koji je pokrenuo akciju kako bi im pomogao.

– On se odmah uključio u rješavanje njihovog problema te je posredstvom Centra za socijalnu skrb Karlovac u Skloništu za beskućnike obitelji Gašparović omogućio topli obrok i noćni boravak u grijanom prostoru. Policajac Milčić nije stao na tome već im je pomogao i s nešto osobnih novčanih sredstava, a o njenom statusu je upoznao i tamošnjeg svećenika koji se obvezao pružiti joj pomoć putem Caritasa, ispričala nam je Tamara Grčić iz PU karlovačke kako bi na ovom primjeru objasnila jednu od zadaća karlovačkih kontakt policajaca.

– Ovaj događaj je dobar primjer što je primarna zadaća kontakt policajca odnosno da u suradnji s građanima rješava sve goruće probleme lokalne zajednice. Naši kontakt policajci nisu zaduženi samo za preventivno-represivnu djelatnost, već su oni na usluzi svojim sugrađanima i pokušavaju riješiti njihove probleme, kažu u PU karlovačkoj.

Karlovački “kvartovski” policajci djeluju od listopada 2005. godine no u PU karlovačkoj svjesni su da postoji potreba za povećanjem njihovog broja. Glavni cilj ovog projekta bilo je otvaranje policije prema javnosti i što otvorenija komunikacija s građanima. Posredstvom kontakt policajaca PU karlovačka je razriješila 14 kaznenih djela od čega su 13 kaznenih djela teške krađe i jedno kazneno djelo vezano za zlouporabu opojnih droga.

– Pozivamo građane da se u slučaju da imaju slične probleme našim kontakt policajcima obrate osobno ili putem policijskih poštanskih sandučića kojih na području cijele PU karlovačke ima ukupno 22, a od kojih je 12 na području grada Karlovca. Dobra komunikacija kontakt policajaca i građana je presudna za njihov dobar i učinkovit rad, dodaju u PU karlovačkoj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest