Ugovori Toplane pod povećalom krim-policije, sumnjiva i javna nabava iz 2006.

Ugovori Toplane pod povećalom krim-policije, sumnjiva i javna
nabava iz 2006.

Karlovačka gradska tvrtka “Toplana” nalazi se pod povećalom istražitelja MUP-a i Državnog odvjetništva, i to vezano za ugovore između “Toplane” i tvrtke “Saacke”. Za navodno problematične poslove između ovih pravnih subjekata zainteresirali su se članovi inicijative “Stop korupciji” i od direktora “Toplane” Denisa Janžetića saznali kako je ugovor  već proslijeđen kriminalističkoj policiji.

No, navode u svom priopćenju Domagoj Švegar i Vedran Puškarić, trebalo bi ispitati i poslovanje između “Toplane” i tvrtke “Karlšped” koja je navodno od 2006. do 2009. godine bila dobavljač usluga i robe u vrijednosti preko pet milijuna kuna. U “Toplani” su saznali da taj ugovor ne postoji jer, po tvrdnjama direktora Janžetića, nikada niti nije bio sklopljen.

– Od “Toplane” smo zatražili pojašnjenje na temelju čega su sklopljeni poslovi od preko 4 milijuna kuna tokom 2006. godine, odnosno još gotovo milijun kuna tijekom 2007. ako ne postoje nikakvi ugovori između “Toplane” i “Karlšpeda”. Također nas interesira i da li je za nabavu robe i usluga u toj vrijednosti proveden i postupak javne nabave, s obzirom na to da je jedna od faktura dobavljaču Karlšped d.o.o. u 2006. godini iznosila nešto više od 3,3 milijuna kuna.

Inicijativa “Stop korupciji” nastavlja s radom a kako kažu Puškarić i Švegar, zainteresirali su se za slučaj višegodišnje izgradnje željezničkog stajališta u Novom centru te su po tom pitanju od HŽ-a zatražili dokumentaciju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest