Nestašni svećenik Josip Štefančić zvan Šerif vratio se u Slunjski dekanat

Nestašni svećenik Josip Štefančić zvan Šerif vratio se u Slunjski
dekanat

Josip Štefančić, svećenik koji je svojim nepodopštinama punio stranice crne kronike i zbog njih je prozvan šerifom, nakon šest godina službovanja u Lici, vraća se u Slunjski dekanat, tamo gdje je i postao “slavan”. Štefančić je bio župnik u Cvitoviću i Lađevcima, a ovih dana u Korenici preuzeo je župu Plitvička jezera.

– Od danas Župa Plitvice, koja je uzela za svoju zaštitnicu Mariju Mati Crkve, koja se slavi na Duhovski ponedjeljak, dobila je redovitog župnika u osobi vlč. Josipa Štefančića. Vlč. Josip Štefančić dolazi iz župe Križpolje kamo je premješeten pred šest godina iz Cvitovića. Župu Plitvice čine naselja Mukinje, gdje je župni stan i bogoštovni prostor, Jezerce, Prijeboj, Rastovača, Smoljanac, Korana i Poljanak. Od ove godine župa ima doličan liturgijski prostor, župni stan s dodatnim prostorijama. Novi će župnik nastaviti tamo gdje su stali njegovi predhodnici. Uz redoviti pastoral gradnja župne crkve bit će mu među prioritetima – objavljeno je na službenim stranicama Župe Slunj.

Štefančića su svi njegovi župljani, gdje god da je služio, izuzetno cijenili, iako je imao problema sa zakonom. Mediji su izvještavali kako je svećenik pijančevao i potukao se u jednom kafiću, konobaricu koja ga je odbila poslužiti gađao je pepeljarom, šakom u glavu udario je slunjskog vozača Ivana Jurčića, u automobilu je na nepropisan način vozio lovačku pušku, a vrhunac je njegov “sudar” sa stablom ispred crkve u Cvitoviću koje je “pokupio” u također alkoholiziranom stanju. Svećenik je zaljubljenik u mali nogomet, pa je svojevremeno nastupao za momčad koja je nosila ime po ustaškom zločincu Juri Francetiću. Da je Josip Štefančić doista zaljubljenik i u dobru kapljicu, svjedoče fotografije s primopredaje Župe Plitvice, na kojima se vidi kako nazdravlja pravom ličkom rakijom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest