Okrenuta nova karlovačka sportska stranica – osnovan Vaterpolo klub Karlovac!

Okrenuta nova karlovačka sportska stranica – osnovan Vaterpolo klub
Karlovac!

U Školskoj sportskoj dvorani Mladost večeras je okrenuta nova stranica u bogatoj sportskoj povijesti grada na četiri rijeke. Nakon gotovo pola stoljeća Karlovac ponovno ima vaterpolo klub (točan datum gašenja kluba je nepoznat, no plivači i vaterpolisti s radom su prestali u prvoj polovici šezdesetih godina prošlog stoljeća).

Entuzijazam koji su Karlovčani pokazali za vaterpolo morao je uroditi plodom. Kako je rečeno u uvodnoj riječi, od postavljanja vaterpolo igrališta na Foginovom i prvog vaterpolo turnira prošlog ljeta u organizaciji KN Gademz, sve je veći broj mladih svakodnevno provodio sate i sate na igralištu. Formiranje kluba bilo je logičan slijed događaja, a već u subotu novoosnovani klub imat će prvi nastup, uz amaterski turnir na kojem će nastupiti minimalno 12 momčadi (prijave još traju, sve do sutra ujutro u 9 sati).

Za prvog predsjednika kluba izabran je Gordan Fancev, koji je i jedan od glavnih inicijatora osnivanja kluba i organizacije turnira, dok će dužnost dopredsjednika obnašati Luka Štrosar, mladi i još uvijek aktivni zagrebački vaterpolist koji ljeta redovito provodi u gradu na četiri rijeke i koranskom vaterpolo igralištu.

Sljedeće sezone klub se želi uključiti i u neko od natjecanja Hrvatskog vaterpolo saveza. Glavna boljka što se tiče redovnih treninga, nedostatak bazena, za natjecanja neće biti problem, jer drugoligaška i trećeligaška natjecanja igraju se isključivo ljeti, a većinu klubova muči isti problem pa je dozvoljen nastup u moru, vjerujemo da će biti i u rijeci. No, bazen je velika želja vaterpolista u dogledno vrijeme, a nema sumnje da ga grad Karlovac i zaslužuje.

Kako smo najavili, sutra su na rasporedu dva turnira. Amaterski se igra od 10 ujutro i potrajat će cijeli dan, a u onom malo službenijem i ozbiljnijem, koji je ujedno i prvi nastup karlovačkih vaterpolista pred domaćom publikom, nastupit će momčadi Karlovca, VK Rijeke i VK Vrsara. Prvi susret tog turnira, ujedno i povijesni prvi susret VK Karlovca igra se u 17 sati, protiv Rijeke.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest