Denis Janžetić: Kaznena prijava odbačena je još 2008. godine

Denis Janžetić: Kaznena prijava odbačena je još 2008. godine

Direktor “Toplane” Denis Janžetić danas je opovrgnuo medijske napise prema kojima DORH i policija “češljaju” poslovanje ove gradske tvrtke vezano za posao plinofikacije obavljen još 2006. godine.

– Istina je da je to bilo predmet istrage 2008. godine, no kaznena prijava je tada odbačena i poslije više nije bilo nikakvih upita nadležnih tijela po tom pitanju. Čini mi se da je ovdje prije riječ o traženju senzacija u predizborno vrijeme – ustvrdio je Janžetić, dodajući da vjeruje kako u cijelom poslu nije bilo nepravilnosti, no ukoliko se one eventualno utvrde, slaže se da odgovorni trebaju biti sankcionirani.

Potvrdio je, međutim, kako je oprema za plinofikaciju od njemačke tvrtke “Saacke” nabavljena direktnom pogodbom, no navodi kako je to bilo u skladu sa zakonskim propisima. Činjenicu da je opremu uvezla tvrtka “Karlšped” tumači činjenicom da “Toplana” tada nije bila registrirana za uvoz i trgovačko posredovanje. No ističe kako provizija špediteru nije bila 1,3 milijuna kuna kako je pisalo u nekim člancima, već svega nekoliko desetaka tisuća kuna.

– Točno je da ne postoji ugovor između “Toplane” i “Karlšpeda”. To je bila odluka tadašnje uprave i nju ne bih komentirao – zaključio je Janžetić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest