Dubovčaki 50 + u pivnici “Kod Đovija” odradili još jedno tradiconalno druženje

Dubovčaki 50 + u pivnici “Kod Đovija” odradili još jedno
tradiconalno druženje

Kada su prije tri godine na inicijativu Glasera, Čavlovića i Gerića održali prvi susret Dubovčaka 50 + malo je tko tada mislio da će ti susreti izrasti u prekrasnu tradiciju okupljanja Karlovčana rođenih u gradskoj četvrti Dubovac, iliti Dubovčaka starijih od 50 godina iz dijela dubovačkog kvarta od “Farofa” – starog Župnog dvora do Pivovare te iz nekadašnje Masne ulice, danas Šporerove, i Njemčićeve ulice. Istina, većina ih je odavno već odselila u druge dijelove grada, međutim, svi su oni ostali vjerni svojim dubovačkim korijenima. I naravno da ne dolaze samo jednom godišnje na Dubovac zbog tog druženja. Štoviše dugogodišnja prijateljstva, kumstva i rodbinske veze ostala su nešto što ih povezuje tijekom godine i za cijeli život.

Ovogodišnjem trećem po redu druženju u Pivnici Đovi ispod stare dubovačke škole koju su pohađale generacije nazočnih i djece s Dubovca okupio ih se dosad najveći broj – oko 45. Najstariji prisutni bili su Dubravko Krčevski – Cvek i Mihajlo Hrastov iz nekadašnje Masne ulice koji su zakoračili u 75. godinu života te Branko Matejić – Banči koji je samo godinu dana mlađi, a rodio se u Bastijančićevoj kući a kasnije živio nekih pedesetak metara dalje, u Frketićevoj kući na “čošku”.

Na samom početku otišlo se pred spilju Majke Božje Snježne u zelenilu šume ispod crkve Majke Božje Snježne gdje je Tomislav Čavlović zapalio svijeću u spomen na sve Dubovčake kojih više nema na životu, kao i za sve hrvatske branitelje. Drago Špoljar je započeo moliti Oče naš, a što su naravno svi nazočni prihvatili. Potom je kod “Đovija” započelo druženje uz obavezno prisjećanje na djetinjstvo i mladenačke dane provedene, ako ne u najljepšem dijelu grada Karlovca onda zasigurno u najtradicionalnijem kvartu, a što je i ovim susretom i potvrđeno.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest