Završen 1. Karlovac Dance Festival – nastupili plesači s dva kontinenta

Završen 1. Karlovac Dance Festival – nastupili plesači s dva
kontinenta

Projekcijom filma, svojevrsnom rekapitulacijom onoga što su zaljubljenici u suvremeni ples mogli vidjeti u proteklih tjedan dana, završen je 1. međunarodni Karlovac Dance Festival, u organizaciji Free Dance studija Melite Spahić.

U gradu na četiri rijeke nastupili su plesači iz Velike Britanije, Novog Zelanda, Italije, Španjolske (Baskije) te zagrebački i karlovački plesači kao predstavnici Hrvatske. Održano je nekoliko zanimljivih radionica i filmskih projekcija, kao i niz plesnih predstava u neobičnom, ali zanimljivom ambijentu kina Edison.

Kako je i prije festivala istaknula Melita Spahić, jedan od glavnih ciljeva festivala bila je promocija suvremenog plesa izvan Zagreba, jer je ovakvih priredbi u Hrvatskoj izvan glavnog grada vrlo malo. Svojim kontaktima, ostvarenim svakako i vrsnim plesačkim umijećem, u Karlovac je dovela reprezentativnu ekipu i osmislila odličan program i festivalu svakako treba dati maksimalnu podršku. Već u svom prvom izdanju programski je sasvim zadovoljio, a “dječje bolesti” ne bi smjele biti prepreka njegovom daljnjem održavanju, mislimo tu prvenstveno na relativno loše obavljen marketinški dio posla, kao i sam termin – naime, nakon poprilično živahnog i sadržajnog razdoblja do 20. srpnja, Karlovac je “otišao na godišnji odmor” do sredine kolovoza i možda bi bilo dobro razmisliti o prvoj polovici kolovoza kao potencijalno pogodnijem terminu, umjesto datuma u kojima se u gradu događa još nekoliko manifestacija, između ostalih i masovna kao što su Dani piva.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest