Mrežnica još korak bliže kao Regionalni park – sutra kreću javna izlaganja studije

Mrežnica još korak bliže kao Regionalni park – sutra kreću javna
izlaganja studije

Zaštita porječja rijeke Mrežnice u okviru Regionalnog parka ulazi u završnu fazu. Otvoren je  javni uvid u elaborat koji je u izradi još od 2004. godine i ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, “zeleni biser” Karlovačke županije bi stupanj zaštite kojeg definitivno zaslužuje mogao dobiti već do kraja sljedeće godine.

Ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode Davorin Marković danas je u Karlovcu najavio održavanje javnih izlaganja koja će se u Slunju, Dugoj Resi i Generalskom Stolu održati u naredna tri dana. Dožupan Ivan Banjavčić je u maniri političara izrazio nadu da će cijeli posao proglašenja Mrežnice Regionalnim parkom započet još 2004. godine biti završen “do kraja ovog mandata”

– Uz financijsku potporu gradova Karlovca, Duge Rese, Ogulina i Slunja te niza općina Karlovačka županija je naručila stručnu studiju koja će ovih dana biti prezentirana javnosti. Očekujemo pozitivan ishod javne rasprave, rekao je Banjavčić.

Podsjetimo, nakon naručivanja studije više se godina na njoj ništa nije radilo, te je cijeli posao dorade nastavljen u prošloj godini. Županijska skupština amenovala je projekt Regionalnog parka no još uvijek preostaje da se pronađu sredstva za njegovo financiranje. Po prvim projekcijama potrebno je oko pola milijuna kuna za dva stručna djelatnika, dva čuvara, prostor ureda, obilježavanje granica i postavljanje tabli, kao i promociju i edukaciju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest