SDP-ovci s Vučjaka optužuju: Laburisti i HDZ MO vode netransparentno

SDP-ovci s Vučjaka optužuju: Laburisti i HDZ MO vode
netransparentno

Brojne nepravilnosti i netransparentnost u radu Vijeća Mjesnog odbora Zagrad – Karlvarija – Vučjak razlog je današnjeg obraćanja SDP-ovih vijećnika Janje Furač i Tomislava Samsona. Kako navode, kao vijećnici ne mogu doći do traženih informacija o radu Vijeća dok ono što znaju ukazuje na nepravilnosti.

– Vijeće MO Zagrad – Kalvarija – Vučjak nakon izbora održalo je samo jednu sjednicu, 11. svibnja 2011. na kojoj su izabrani tajnica Jasna Požar (HDZ) i blagajnik Stevo Milašin (HDZ). Od tada Vijeće nije donijelo Program rada za razdoblje 5.-12. mjesec 2011., a sredstva koja su dodijeljena Mjesnom odboru iz Proračuna Grada Karlovca troše se bez odluka Vijeća. Na toj prvoj i jedinoj sjednici upozorili smo na obvezu donošenja potrebnih akata, međutim do danas nisu ništa pripremili, stoji u priopćenju SDP-a.

Kako tvrde Furač i Samson, dio sredstava s računa MO je dodijeljen nekim udrugama i KUD-u Sveta Ana, ali bez odluke Vijeća. Nadalje, tvrde da vijećnici nemaju informaciju ni koliki je točan iznos niti za koju je namjenu novac isplaćen dok im sumnju potpiruje i činjenica da su predstavnici udruga i KUD-a ujedno su i vijećnici vladajuće većine – koalicije HDZ-a i Hrvatskih laburista.

– Ispred MO nisu poslani zahtjevi gradskoj upravi o potrebama uređenja te održavanja komunalne i ostale infrastrukture, a potreba je zaista puno. Od predsjednice MO Jasne Požar puna četiri mjeseca čekamo odgovor na zamolbu za korištenjem prostorija MO za potrebe organizacije SDP Zagrad – Kalvarija- Vučjak. Kao vijećnici MO nismo bili pozvani ni na sastanak sa gradonačelnikom Damirom Jelićem prilikom njegovog obilaska MO. Na ovakav model ponašanja i ophođenja navikli smo od HDZ-a, ali smo istovremeno neugodno iznenađeni činjenicom da su ga prihvatili i Laburisti, koji očito podržavaju takav način rada u MO Zagrad-Kalvarija-Vučjak, stoji u priopćenju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest