Gaza rasadnik ambrozije – može li se država prijaviti državnoj inspekciji?

Gaza rasadnik ambrozije – može li se država prijaviti državnoj
inspekciji?

Koga da nazovemo zbog ambrozije, možda komunalne redare ili državnu inspekciju. Pa ovo je prava plantaža. Baš me zanima koga će kazniti, ispričao nam je uz smijeh jedan stanovnik gradskog naselja Gaza.

Odlaskom prognanika, zemljište koje je trebalo biti namijenjeno gradnji novog stambenog bloka za hrvatske branitelje postalo je šikara na kojoj, uz sve ostale kulture koje nazivamo korov raste i opasna alergogena biljka – ambrozija. Ona je sad u punom cvatu i u zrak odašilje zrnca koja kod alergičnih osoba uzrokuju brojne tegobe, od kihanja, otežanog disanja, otečene sluznice nosa i očnih kapaka. Vjetar raznosi zrnca po gradu, pa je jednostavno nevjerojatno kako se nitko ne pobrine za ovaj “rasadnik”.

Kako saznajemo u Gradu, ovo je još uvijek zemljište u vlasništvu države tako da bi, ako inspekcija i namjerava nekog kazniti, praktički kaznila samu sebe, odnosno iz Državnog proračuna kaznu pretočila u Državni proračun.

Jučerašnji poziv gradske uprave građanima da prijavljuju vlasnike neobrađenog poljoprivrednog zemljišta koji sukladno gradskoj odredbi koja ih obvezuje da uklanjaju ambroziju ipak to ne čine, očito bi se mjerodavnima mogla vratiti kao bumerang. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest