Mirjana Pogačić: SDP-ovci obmanuli javnost u dnevno – političke svrhe

Mirjana Pogačić: SDP-ovci obmanuli javnost u dnevno – političke
svrhe

Nakon Hrvatskih laburista, na jučerašnji javni istup SDP-ovih vijećnika u Mjesnom odboru Zagrad – Kalvarija – Vučjak sinoć se oglasio i HDZ.

Priopćenje predsjednice Vijeća MO Mirjane Pogačić objavljujemo u cijelosti.

Janja Furač i Tomislav Samson predstavnici SDP-a u Vijeću Mjesnog odbora lažu javnosti, a očito i svojoj stranci, što se može i dokumentirati. Vijeće Mjesnog odbora radi sukladno pravilima, transparentno i u interesu mještana, i to se u svakom trenutku može provjeriti. Svakodnevno sam u kontaktu sa mještanima i dostupna svima za razgovor. Njih dvoje mi se nikada do sada nisu obratili i iznijeli bilo kakav problem niti na sastancima, a niti u neposrednom kontaktu.

Do sada su održana tri sastanka Vijeća Mjesnog odbora i to: 11. svibnja 2011.g. na kojem su oboje vijećnika SDP-a bili prisutni, zatim je drugi sastanak održan 14. lipnja 2011.g. na kojem su također bili prisutni, dok se za sastanak održan 19. srpnja 2011.g.   gosp. Samson ispričao da je na moru, a gđa. Furač se nije javljala na pozive.

Što se tiče prozivanja za donacije udrugama, financijska sredstva su dodijeljena samo KUD-u “Sveta Ana” za održavanje Svetojanskog proštenja, a Odluka o dodjeli sredstava je donesena na sjednici održanoj 19. srpnja 2011.g., kada je bila prisutna većina vijećnika koji su svojim potpisima podržali takvu odluku.

Nadalje, laž je da četiri mjeseca čekaju odgovor na zahtjev o korištenju prostora Mjesnog odbora za potrebe SDP-a , jer takav pisani zahtjev nije zaprimljen, a na sastanku im je rečeno da za svoje potrebe mogu koristiti zajednički prostor pod istim uvjetima kao i drugi mještani. Isto tako, laž je da u Gradsku upravu nisu proslijeđeni zahtjevi Mjesnog odbora o potrebama uređenja i održavanja komunalne i ostale infrastrukture. Mjesni odbor radi prema programu kojeg je Vijeće donijelo početkom godine. Nakon izbora i formiranja Vijeća, vijećnicima koji do sada nisu bili u Vijeću prezentiran je taj program i oni su ga prihvatili. SDP je imao dodatak vezano za uređenja autobusnih stajališta, što smo uvažili i takav zahtjev je proslijeđen Gradskoj upravi 1. kolovoza 2011.g.

Sastanak sa gradonačelnikom nije održan u prostoru Mjesnog odbora,  već je 1. kolovoza održan u Uredu gradonačelnika, gdje je uz mene kao predsjednicu, bio prisutan i moj zamjenik Stevica Klarić. Na tom sastanku prezentirali smo program rada i potrebe Mjesnog odbora.

Poručujem predstavnicima SDP-a da ubuduće govore istinu, a ne da obmanjuju javnost u dnevno političke svrhe. Visoka politika nije u Mjesnom odboru, mi radimo na rješavanju problema naših mještana, sretni ako možemo učiniti nešto dobro za bolji i ugodniji život u našem kraju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest