Završio drugi ovogodišnji volonterski kamp Pana – uskoro osnivanje Volonterskog centra

Završio drugi ovogodišnji volonterski kamp Pana – uskoro osnivanje
Volonterskog centra

Dvanaest dana su dvanaest mladića i djevojaka iz Češke, Francuske, Španjolske, Koreje, Njemačke i Turske radili na uređenju okoliša osnovne škole u Bariloviću i terena nekadašnjeg školskog nogometnog igrališta što je bio radni zadatak drugog ovogodišnjeg volonterskog kampa Eko Pana i Volonterskog centra iz Zagreba.

Po završetku hvalevrijedne radne akcije koja je u Barilović dovela mlade iz raznih dijelova svijeta, Eko Pan je priopćio što se sve radilo.

– Volonteri su svakodnevno radili i na uređenju zemljišta budućeg permakulturnog centra Eko Pana, u selu Šćulac, nedaleko Barilovića. Udruga je vlastitim sredstvima prije nekoliko mjeseci kupila taj malen komad zemlje s namjerom pokretanja edukacijskog centra iz različitih područja održivog razvoja. Volonterska pomoć je neophodna. Tijekom ovog kampa uspješno se uredio teren, napravila ograda te započelo s gradnjom prve pokazne kuće od starih auto guma, takozvanog “earthshipa”, rekli su u Panu. Panovci, međutim, s gradnjom nastavljaju već nadolazećeg vikenda, a od proljeća počinju radionice iz vrtlarstva, prirodne kozmetike, solarne energije i održive gradnje.

Slobodno vrijeme volonteri su koristili za uživanje u rijeci Korani, družili se na Skradskoj gori, posjetili Dane piva. Kamp je završio uz malu proslavu, utakmicu i karaoke.

Kako saznajemo, Pan nastavlja s volonterskim akcijama i sljedećeg ljeta kad će također organirati dva volonterska kampa, dok im je u planu i osnivanje Volonterskog centra za zaštitu okoliša. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest