Splasnula pobuna: Manje smrada, manje nezadovoljstva na Ilovcu

Splasnula pobuna: Manje smrada, manje nezadovoljstva na Ilovcu
Deponij Ilovac

Smrad više nije ubitačan  kao na proljeće, nema više noćnog dovoza smeća tko zna otkud,  svježe smeće se agilnije zatrpava nego prije i sad je život na Ilovcu  podnošljiviji, rekao nam je jedan od inicijatora građanske inicijative stanovnika Ilovca i okolnih mjesta Tomislav Boljkovac ističući kako se njihov pritisak prosvjedima u travnju na odgovorne u Gradu i gradskoj tvrtki “Čistoća” isplatio.

U to su vrijeme nezadovoljni okolni stanovnici upozoravali kako je stanje na smetlištu Ilovac neodrživo, za početak zbog toga što je smrad bio nepodnošljiv, a u isto vrijeme “Čistoća” je primala na smetlište osim karlovačkog otpada i otpad iz mnogih drugih županija. Na to je upozoren i gradonačelnik Jelić koji je obećao da poslije 1. srpnja više niti jedan kamion sa smećem porijekla izvan Karlovačke županije neće završiti na Ilovcu.

Iako Boljkovac kaže kako se i danas tu i tamo može vidjeti pokoji kamion Eko-flora kako ulazi na deponij, smatra kako je obećanje u velikoj mjeri ipak ispunjeno, posebno u dijelu da kamioni pod velom noći ulaze na deponij i istovaruju tko zna kakav otpad. To ne znači da mi i dalje nećemo paziti što se radi na deponiju. Vidimo napredak, ali nećemo dozvoliti “Čistoći” da se ponovno uljuljka i počne raditi po starom, kaže Boljkovac.

U međuvremenu, s manje smrada ima i manje nezadovoljstva, pa je i retorika zahtjeva da se deponij zatvori nije više tako radikalna, Boljkovac je svjestan da se ne može zatvoriti dok se ne osposobi drugi, ali se u međuvremenu ilovačkim smetlištem mora gospodariti racionalnije. Da se može, dokaz je posljednjih nekoliko mjeseci.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest