HNS ostao i bez drugog gradskog vijećnika: Iz stranke izašao bivši predsjednik Branko Mohorić, “zbog nezadovoljstva”

– Nije se kandidirao za predsjednika, već prije je na tu dužnost podnio ostavku zbog obveza na radnom mjestu i na fakultetu, veli Benković, odgovarajući nam da se s Mohorićem, od kad je izabran za predsjednika, i nije čuo.

Da jest, možda bi HNS ponovo imao gradskog vijećnika. Jer, Mohorić za KAportal kaže da ga stranka mandat i nije tražila.

– Nitko me od njih nije pitao za mandat, nisam o tome uopće razmišljao. Mogli su me kontaktirati, dostupan sam, priča Mohorić.

Za njegov odlazak iz stranke u kojoj je proveo desetak godina razlog je nezadovoljstvo, nakupljano poduže vremena.

– Priča je dosta duga, puno se malih kapi skupilo na kraju, nakon što sam vrlo solidno dobio županijske izbore. Nezadovoljstvo se dugo akumuliralo, nije bio jedan, konkretan razlog, kaže nam.

– Hoćete negdje drugdje, pitamo.

– Nemam neku jaku želju, imao sam neke lagane, odgovara kroz smijeh.

A u karlovačkom Gradskom vijeću prelasci iz stranke u stranku ili među nezavisne ne znače i vraćanje vijećničkog mandata: osim Margarina, nisu to učinili ni bivši članovi HSP AS Mihovil Stanišić i Marijan Butković (sada u Konzervativcima) ni Davorin Andrijašević, bivši SDP-ovac, sada nezavisni.

U Županijskoj skupštini, pak, jedini je mandat vratio upravo bivši HNS-ovac Mile Bionda, no nakon što je njegov zamjenik u Skupštini Dean Žabčić napustio tu stranku, Bionda se vratio u vijećničke klupe. Je li u stranku, u karlovačkoj podružnici danas nisu znali.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest