Uskoro bez rupa i zakrpa – Ulica Banija napokon dobiva novi asfaltni sloj

Uskoro bez rupa i zakrpa – Ulica Banija napokon dobiva novi
asfaltni sloj

Asfaltna zakrpa na zakrpi, kvrga na kvrgi, tako bi se otprilike dala opisati glavna prometnica kroz Baniju na potezu od raskrižja sa Starčevićevom do križanja prema Selcu . Iz godine u godinu u sve gorem stanju, ta cesta u sumornom okruženju sivih proizvodnih pogona i trošnih banijanskih kućica ni na oko nije izgledala dobro. Sada će tome doći kraj. U tijeku su radovi – kako to u nadležnoj Županijskoj upravi za ceste stručno kažu – na saniranju kolnika. Stari, nebrojeno puta krpani sloj neravnog asfalta već je sastrugan, na kolniku su nakon dugih desetljeća svjetlo dana ponovno ugledale kocke kojima je ta stara cesta bila prekrivena u “predasfaltno” doba, doba kad je bila glavna prometnica od Zagreba prema Jadranu.

– Radove izvodi tvrtka Ceste Karlovac koja ja posao dobila na natječaju. Vrijednost radova sanacije kolnika, struganja i nanošenja novog sloja asfalta  iznosi 730 tisuća kuna, informirao nas je Dragutin Rendulić, suradnik za održavanje cesta za područje Karlovca pri Županijskoj upravi za ceste. Prema njegovim riječima, kolnik na Baniji će biti saniran na cijeloj dužini od križanja Ulice Banija sa Starčevićevom do Selca, no kod dva punkta, novog izlaza HS Produkta u visini Žitoproizvoda i kod budućih Plodina bit će dodatnih radova spajanja tih izlaza kad budu gotovi.

Rendulić je napomenuo kako je ova sanacija na neki način privremeni zahvat prije sveobuhvatne rekonstrukcije koja će osim kolnika obuhvatiti i uređenje nogostupa i rubnih kamenova.

– Svjesni smo da je Ulica Banija bila u lošem stanju i nismo više mogli čekati. Sveobuhvatna  rekonstrukcija kolnika ne ovisi o nama, ona će se napraviti kad se izmjene stare vodovodne i kanalizacijske instalacije, a novca zasad za to nema, rekao je Rendulić. Sličan zahvat kao sad na Baniji ŽUC je nedavno napravio i u Domobranskoj ulici. Tada je posao sanacije izveden ekspresno brzo i kvalitetno, i ako se na tom tragu izvede posao na Baniji, tisuće vozača koji prođu tom frekventnom ulicom očekuje ugodnija vožnja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest