Karlovac za vikend domaćin dvije izložbe vezane uz kućne ljubimce

Karlovac za vikend domaćin dvije izložbe vezane uz kućne ljubimce

Predstojeći vikend u Karlovcu obilježit će događanja u kojima su glavni akteri čovjekovi najbolji prijatelji, a za koje se često kaže da su  međusobno ”smrtni neprijatelji”- psi i mačke.

U sklopu projekta ”Šape u fokusu”, koji udruga Carpe Diem provodi u suradnji s udrugom Ka Dog, karlovačka promenada će u subotnje jutro, od 10 do 18 sati, biti uljepšana radovima četiri mlada i talentirana fotografa, koji su u nekoliko navrata tijekom proljeća i ljeta fotografirali pse u skloništu u Utinji. Bit će izloženo ukupno 40 fotografija. Glavni cilj čitavog projekta, a time i izložbe jest ukazati na važnost odgovornog vlasništa i humanog postupanja sa životinjama, kao i poticanje na udomljavanje ovih predivnih stvorenja koji slove za čovjekova najvjernijeg prijatelja.

Članovi udruge Ka Dog održat će i prigodne radionice za djecu na kojima će objasniti što se smije, a što ne smije činiti u društvu psa, kakve su njihove potrebe te kako s njima pravilno postupati, a tijekom cijelog dana će se dijeliti i edukativni materijali.

Na drugoj lokaciji, točnije u OŠ Grabrik, 10. i 11. rujna održat će se Međunarodna izložba mačaka u vremenskom razdoblju od 10 do 18 sati. Ovo je prva natjecateljska izložba na ovakvom nivou u Karlovcu, organizirana od strane nekog registriranog felinološkog društva.

Najavljen je dolazak oko 150 mačaka i njihovih vlasnika iz Hrvatske i zemalja regije (Austrija, Italija, Mađarska, Slovačka…). Pobjednicu će odabrati tim sudaca, koji će činiti pet europskih i međunarodnih sudaca FIFa organizacije (svjetske organizacije uzgajivača mačaka). Najljepšu mačku moći će odabrati i posjetitelji, a tri najbolje plasirane dobit će simbolične nagrade.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest