Ogulin polako gubi obilježja grada – ostao i bez Općinskog državnog odvjetništva

Ogulin polako gubi obilježja grada – ostao i bez Općinskog državnog
odvjetništva

Nakon zatvaranja područnog Ureda za obranu, te ukidanja Prekršajnog suda i njegovog pripajanja sudu u Karlovcu, pa čak i ureda Hrvatskih telekomunikacija, Grad Ogulin gubi i Općinsko državno odvjetništvo (ODO). Naime, prema novom Zakonu o područjima i sjedištima državnih odvjetništva ova institucija u gradu podno Kleka više ne postoji. Službenici su napustili prostorije, inventar je preseljen dok se Općinsko državno odvjetništvo pripojilo onom u Karlovcu.

Ogulince zabrinjava što se sve događa u tišini, a polagani gubitak obilježja što jednu urbanu sredinu čini gradom prolazi bez pogovora, posebno kod istaknutijih dužnosnika vladajuće stranke poput župana Ivana Vučića koji je njihov sugrađanin.

Po pisanju Radija Ogulin, pojavila se sumnja da bi Ogulin s prvim danom 2012. godine mogao ostati i bez kaznenog suca. Nadalje, u Narodnim novinama je bio objavljen natječaj za javnog ovršitelja i za ogulinsko područje, što uzrokuje dodatnu sumnju da bi Općinski sud u Ogulinu mogao ostati bez još jednog odjela.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest