Učenje nikad ne prestaje – na Promenadi otvoren prvi Sajam cjeloživotnog učenja

Učenje nikad ne prestaje – na Promenadi otvoren prvi Sajam
cjeloživotnog učenja

Na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, karlovačkoj Promenadi otvoren je prvi Sajam cjeloživotnog učenja u Karlovačkoj županiji. Svoje je programe predstavilo 15-tak obrazovnih ustanova koje se  bave obrazovanjem odraslih i cjeloživotnim učenjem, uključujući i Tehničku školu Karlovac, Veleučilište u Karlovcu, Učilište Svijet, Ivora-škola managmenta i informatike i mnoge druge. Posjetitelji su se tako na info-štandovima imali prilike raspitati i prijaviti na neki od programa koji se nude, ali i sudjelovati u nagradnoj igri, na kojoj je glavni zgoditak bio poklon-bon u vrijednosti od 4.000 kn, a koji će se moći iskoristiti u nekoj od obrazovnih institucija.

Ustanove su uključene u Mrežu za cjeloživotno učenje, kroz koju se nastoji promovirati cjeloživotno učenje i podići svijest o važnosti učenja, posebice kod nezaposlenih i onih sa nižim stupnjem obrazovanja. Mreža je osnovana u sklopu projekta “Znanjem do zaposlenja – Partnerstvo za cjeloživotno učenje u Karlovačkoj županiji” (koji službeno traje do siječnja 2012. godine), a koji karlovačka Područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje provodi u suradnji sa Razvojno – izobraževalnim centrom Novo Mesto iz Slovenije.

Glavni cilj ovog umrežavanja jest da se kroz zajedničku suradnju ustanova i institucija koje se bave obrazovanjem odraslih pronađu odgovarajuća rješenja u izradi i provedbi što kvalitetnijih programa, koji će na biti usklađeni sa zahtjevnim potrebama tržišta. Popis svih članova Mreže sa kontakt podacima kao i svi programi za obrazovanje odraslih mogu se pronaći na web stranici www.cuka.eu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest