U četveročlanoj bandi koja je Karlovčanki ukrala obiteljsku zlatninu bio je i jedan bivši direktor

foto ilustracija

Karlovčanka B. D. dobila je odštetni spor protiv četvorice mladih lopova koji su joj u kolovozu 2010. godine provalili u kuću i bezobzirno je okrali, pa će joj, odlučio je tako nepravomoćno Općinski sud u Karlovcu, solidarno morati isplatiti 61.000 kuna.

Protiv četvorke je pravomoćnom presudom okončan kazneni predmet koji se protiv njih vodio zbog te krađe, iako ni u tom slučaju nisu priznali kazneno djelo, osuđeni su, doduše, samo na uvjetne zatvorske kazne, koje su potom preinačene u rad za opće dobro. Jedan od njih, koji je u postupku bio četvrtookrivljeni, donedavno je radio kao direktor manje građevinske tvrtke.

Tužiteljica je postavila visoki odštetni zahtjev, 100.000 kuna procijenila je materijalnu vrijednost bez koje je ostala, a još je pridodala i 30.000 kuna, koliko je procijenila pretrpljeni strah.

Nijedan od ukradenih predmeta nije pronađen: lančić s okruglim medaljonom s poklopcem promjera 2 cm (zlato 12 karata), zlatni lančić savijen kao uže, ogrlica, par naušnica od bijelih bisera sa zlatnom iglom, privjesak u obliku punog srca, par naušnica s 4 dijamanta koje su stare 55 godina, vjenčani prsten u obliku vitice, prsten u obliku cvijeta, narukvica, ženski ručni ovalni sat s narukvicom, ženski ručni sat pravokutnog oblika, 4 komada zlatnih dukata iz 1915. godine, ogrlica od slonovače, tamnoružičasta ogrlicu od minijaturnih staklenih kuglica nanizanih u 40 lančića iz 1890. godine koja je obiteljski nakit, žuti ženski ručni sat, ženski miris Tresor Lancome od 100 mililitara neraspakiran, ženski miris Lancome Magnifique, 20 komada različitih sapuna i prijenosno računalo marke “Acer Aspire 6640”.

Sud je za procjenu štete angažirao vještaka, čije je procjena bila niža od one koju je napravila vlasnica, a na kraju ju je sud i potvrdio.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest