Brojala novce: Karlovčanka potvrđuje iskaz HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević

Brojala novce: Karlovčanka potvrđuje iskaz HDZ-ove blagajnice
Branke Pavošević

Nakon što je bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević u svojim iskazima USKOK-u povezala najmoćnijeg karlovačkog političara Branka Vukelića s crnim fondovima HDZ-a, novi materijali koji su procurili iz USKOK-a u medije povezuju još jednu osobu iz Karlovca sa slučajem koji potresa vladajuću stranku i cijelu Hrvatsku. Riječ je o Sanji Crnković koja se u medijima opisuje kao bliska suradnica bivšeg šefa Carinske uprave Mirka Barišića, glavnog operativca u prikupljanju crnih fondova HDZ-a. Ona, je prema navodima današnjih nacionalnih dnevnika, potvrdila istražiteljima USKOK-a dio navoda bivše blagajnice HDZ-a Pavošević, kako je dva do tri puta godišnje prisustvovala brojanju “crnog” novca s Barišićem i Pavošević.

Sanja Crnković, je kako saznajemo, to činila u ulozi neformalne šefice tajništva Carinske uprave i formalno pomoćnice ravnatelja za protokol i odnose s javnošću, kamo je kao stranački kadar stigla nakon rasformiranja Financijske policije 2001. godine. Crnković je, s adresom na Orlovcu i zvanjem konobarice, odnosno diplomom srednje ugostiteljske škole, kao stranački kadar, postala tajnicom Financijske policije u Karlovcu dok je njome ravnao današnji dožupan Karlovačke županije Josip Šafar.

Nakon promjene vlasti 2000. godine nakratko je na tom mjestu naslijeđuje SDP-ovac Josip Benčić. Kako je Financijska policija preustrojena 2001.godine, tako su njeni kadrovi završavali ili u poreznoj upravi ili na carini. Sanja Crnković, kao provjereni kadar koju kolege opisuju kao mirnu i pouzdanu osobu, angažirana je u tajništvu Carinske uprave kod Barišića i tamo svjedočila paralelnoj liniji pribavljanja novca za potrebe vladajuće stranke. Kako se iz svjedočenja može razaznati, ova Karlovčanka, još jedan plod negativne selekcije kadrova HDZ-a, radila je ono što joj je šef nalagao. I kad se obruč USKOK-a stegnuo, odlučila kao i Branka Pavošević progovoriti o prljavim rabotama svog bivšeg šefa, koji ujedno teško terete vladajuću stranku.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest