Drvored u Primorskoj ulici polako ali sigurno nestaje – stanovnici Dubovca ogorčeni

Drvored u Primorskoj ulici polako ali sigurno nestaje – stanovnici
Dubovca ogorčeni

Rušenje divljih kestena u Primorskoj ulici na Dubovcu koja je početak povijesne ceste Karoline jučer je izazvalo revolt građana koji iz dana u dan gledaju kako drvored, pod pilama “Zelenila” polako ali sigurno nestaje.

– Iz nepoznatih razloga drvored nikad nije zaštićen kao spomenik parkovne arhitekture iako je trebao biti po svom povijesnom značaju. Drvored je sada prepušten na nemilost “Zelenilu” i pojedincima koji svake godine uklone po par kestena i nijedan ne posade, kaže uz dopisu ogorčeni stanovnik ovog gradskog kvarta.

Ako se već drveće mora srušiti, apelira na mjerodavne da barem održe obećanje i na tom mjestu posade zamjensko drvo. Također, smatra da bi se Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima trebala založiti da se ovakve stvari ne događaju, te da se povijesni drvored stavi pod zaštitu. Podsjećaju da je drvored divljih kestena zasađen još u 18. stoljeću kad je započela gradnja ceste prema Bakru i Rijeci te je bio jedan od ljepših i značajnijih drvoreda u Karlovcu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest