Dječji vrtić i dvorana na Dubovcu praktički gotovi – otvorenje uoči izbora

Dječji vrtić i dvorana na Dubovcu praktički gotovi – otvorenje uoči
izbora

Jedina dva prava infrastrukturna gradska projekta u ovom mandatu – izgradnja dječjeg vrtića na Turnju i školske sportske dvorane na Dubovcu koja je nesretnim slučajem izgorjela u požaru trebali bi biti gotovi u tijeku rujna. Međutim, s obzirom na nadolazeće parlamentarne izbore, za očekivati je da će svečana otvorenja uslijediti u jeku predizborne kampanje, negdje tijekom listopada ili studenog.

Dječji vrtić na Turnju već je trebao otvoriti svoja vrata za stotinjak djece u ovoj četvrti koja bilježi porast broja mladih obitelji i djece tako da se proteklih godina osjetila potreba za ovakvom ustanovom. Tijekom ljeta odrađeno je unutarnje i vanjsko uređenje te opremanje vrtića tako da je ovaj objekt praktički završen i spreman za tehnički pregled i primitak mališana dok se čeka na rekonstrukciju Državne ceste D-1, odnosno izgradnju skretanja za vrtić.

Ova investicija vrijedna oko devet milijuna kuna duplo je jeftinija od sportske dvorane Osnovne škole Dubovac na koju se čekalo još od 2007. godine kad je stara dvorana izgorjela u plamenu. Kao i kod vrtića, rok za izgradnju dvorane je uslijed krize pomaknut no iz gradske uprave uvjeravaju da je posao pred finišem. Podsjetimo, sportska dvorana kompleks je od dvije dvorane s gledalištem, svlačionicom i pratećim sadržajem dok je novitet podno grijanje po najnovijim standardima.

Nakon što se konačno otvore vrijedni objekti Gradu će ostati – krediti. Unatoč potporama i akciji “Štedim i darujem” za vrtić na Turnju Grad Karlovac je za spomenute objekte podigao kredit u visini 22 milijuna kuna, kojeg ćemo vraćati naredno desetljeće.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest