Mladi fotografi nakon Karlovca dirljivom izložbom osvojili i riječki Korzo

Mladi fotografi nakon Karlovca dirljivom izložbom osvojili i
riječki Korzo

Tjedan dana nakon izložbe na karlovačkoj promenadi, jučer je i na riječkom Korzu postavljena izložba  fotografija mladih karlovačkih fotografa: Marka Pekića, Marka Petančića, Anamarije Podrebarac i Filipa Treznera.

Fotografijama napuštenih pasa koje su fotoobjektivom zabilježili u Skloništu za napuštene životinje u Utinji mladi žele, u sklopu projekta “Šape u fokusu” karlovačkih udruga Carpe Diem i Ka Dog te pod mentorstvom Aleksandre Podrebarac, ukazati na sve češći problem napuštanja životinja i potaknuti javnost na udomljavanje napuštenih pasa iz skloništa.

Mnogi su Riječani za vrijeme izložbe prilazili štandu karlovačkih ljubitelja životinja, zainteresirano listali letke i edukativne materijale te postavljali pitanja autorima izloženih fotografija. Voditeljica projekta, Nikolina Vuglešić, istaknula je da će fotografije napuštenih pasa u skorije vrijeme biti izložene i u drugim hrvatskim gradovima. Dvjema se udrugama pridružio i Kinoklub Karlovac s kojim je dogovorena izrada filma o spomenutoj inicijativi mladih Karlovčana. Na filmu rade Marija Pajić i Kristijan Protulipac pod mentorstvom Sandre Živanović. Filmom se želi ovjekovječiti ova hvalevrijedna inicijativa mladih Karlovčana te proširiti rezultate inicijative – već sada možemo reći više nego uspješne!

KAportal.hr

foto: Filip Trezner, Marija Pajić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest