Karlovačko Veleučilište pristupačno svima – nakon WC-a i rampi gradi se dizalo

Karlovačko Veleučilište pristupačno svima – nakon WC-a i rampi
gradi se dizalo

Karlovačko Veleučilište do početka akademske godine u listopadu zaživjet će kao institucija pristupačna svima. Izgradnjom dizala u malom atriju i prilagodbom sanitarnih čvorova Veleučilište postaje dostupno studentima s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Naime, upisom više studenata s invaliditetom pojavila se potreba za prilagodbom zgrade njihovim potrebama.

– Dizalo će doprinijeti lakšem kretanju i nesmetanom pohađanju nastave svima, a posebno osobama s invaliditetom i osobama sa smanjenom pokretljivošću. Nakon što su provedena dva otvorena postupka javne nabave, u srpnju ove godine potpisani su ugovori te se odmah započelo s radovima.

Gradi se u malom atriju Veleučilišta i imat će četiri stanice iz kojih se izlazi izravno u hodnik, a stanice će se nalaziti u prizemlju i na tri kata, kažu u Veleučilištu.

Primjer karlovačkog Veleučilišta svakako bi trebale pratiti i ostale gradske i državne institucije u Karlovcu. Većina je nedostupna osobama s invaliditetom, počevši od zgrade suda, pošte itd..

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest