U Zorin domu održana 13. Županijska smotra koreografiranog folklora

U Zorin domu održana 13. Županijska smotra koreografiranog folklora

Njegovati kulturu, običaje, narodne nošnje te naravno pjesme i plesove pojedinog kraja bio je glavni cilj i ove, trinaeste po redu, županijske smotre koreografiranog folklora. Hrvatska se svojom bogatom kulturnom baštinom itekako može pohvaliti, a da je u Karlovcu doista mnogo ljudi koji tu baštinu cijene, dokazano je večeras u Zorin domu čija je dvorana bila ispunjena gotovo do zadnjeg mjesta. Iako su na popisu sudionika bila tek tri ansambla, publika je dobila kvalitetan i vrlo raznolik jednosatni program, a mogli su se upoznati sa plesovima Međimurja, Bilogore, Draganića, karlovačkog kraja i mirlovačkog kraja.

U natjecateljskom dijelu nastupila su dva odlična ansambla – Folklorni ansambl Matija Gubec i KUD Sveti Juraj Draganić. Oba ansambla izvela su po dvije koreografije. Tako je FA “Matija Gubec” predstavio Bilogoru u koreografiji “Tajnom Bilogorom” te karlovački kraj izvevši “Pokraj Kupe, vode ladne…” dok je KUD “Sv. Juraj” predstavio Međimurje sa “Došla sem vam japa dimu” te draganićki kraj kroz koreografiju “Soldačija”.

Kao gosti smotre predstavili su se članovi Kulturno-umjetničke udruge Zvona Zagore iz Mirlović Zagore u Šibensko-kninskoj županiji, s pjesmama i kolima mirlovačkog kraja.

Stručno povjerenstvo izabrano ispred Hrvatskog sabora kulture činili su Stjepan Sremac, Vesna Zorić i Irena Miholić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest