Noćna mora Ruže Neralić – nakon kaznene prijave dobila i suspenziju na poslu

Noćna mora Ruže Neralić – nakon kaznene prijave dobila i suspenziju
na poslu

Ne mogu vjerovati da se ovo sve stvarno događa. Nešto stvarate godinama i onda se to uruši kao kula od karata, ispričala nam je danas Ruža Neralić, proslavljena ogulinska kuglačica protiv koje je podnešena kaznena prijava za pronevjeru te odmah bila suspendirana na radnom mjestu učiteljice u područnoj školi u Oštarijama gdje je radila 30 godina. Kako tvrdi, kaznena prijava pomno je smišljena s ciljem da me se uništi i degradira sav njezin rad.

Podsjetimo, protiv Ruže Neralić prijavu su podnijeli čelnici Kuglačkog kluba Policajac Željko Stipetić i Marijan Turković u kojoj je optužuju za pronevjeru 10.500 kuna Škole kuglanja Ogulin koju su zajedno s njom i vodili od 2007. godine. Stipetić je i načelnik Policijske postaje Ogulin.

Neralić, međutim, priznaje da je iznos od ukupno 10.500 kuna primila, no da je riječ o troškovima prijevoza i trenerskoj nagradi za postignute uspjehe (u vrijednosti od 5.000 kn), između ostalog i naslovu juniorskih prvakinja Hrvatske.

– Virmane s ispisanim iznosom koji sam dizala u banci donosio mi je sam Stipetić, a na svima se nalazi njegov potpis. Do tada sam potpuno volonterski trenirala djevojčice te smo dogovorili da mi se plate samo putni troškovi u vrijednosti od 500 kuna mjesečno, budući da sam na treninge dolazila iz Josipdola gdje živim. Kada je sutkinja na ročištu pitala Stipkovića kako to da su novci podignuti s virmana na koje se sam potpisao, odgovorio je da nisam obrazložila za što sam ih potrošila, kaže Neralić. Dodaje kako je sa Stipetićem i Turkovićem ušla u sukob u siječnju 2009. godine zbog, kaže, želje Stipetića da preuzme njezino trenersko mjesto. Nakon toga kreće njezina noćna mora.

Kazneno je prijavljena općinskom sudu u Ogulinu, a osim dopisa da je se suspendira u školi u kojoj radi, poslan je dopis svim kuglačkim institucijama da je se udalji iz sporta, uključujući i Ženski kuglački klub Ogulin, gdje danas aktivno igra i trenira. No, lokalna Sportska zajednica i Ženski kuglački klub dali su svoju podršku ogorčenoj sportašici te je zahtjev odbijen.

Međutim, suspenzija u školi je ipak nastupila, i to sa danom 13. rujna ove godine. Ogorčenje tom odlukom pokazala je i nekolicina roditelja koji su danas došli dati podršku Neralić i koji su napomenuli da je niz generacija učenika i roditelja iznimno zadovoljno njezinim radom te da vrlo stručno i profesionalno odrađuje svoj posao u školi.

Ruža Neralić 1990. godine s reprezentacijom bivše Jugoslavije, osvojila je Svjetsko prvenstvo, a tri godine kasnije do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu dovela je reprezentaciju Hrvatske. Branila je boje najjačih hrvatskih klubova s kojima je osvajala naslove prvaka države te ostvarivala zapažene rezultate na europskim natjecanjima. Nekoliko godina proglašavana je najboljom sportašicama Ogulina, a izabrana je i među deset najboljih sportašica Karlovačke županije svih vremena.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest