U dvije godine intervenirali 60 puta i spasili pet života od utapljanja

U dvije godine intervenirali 60 puta i spasili pet života od
utapljanja

Ukupno 47 intervencija u prošloj godini, 13 u ovoj te pet spašenih života od utapljanja hvalevrijedna je bilanca rada karlovačkog “baywatcha” okupljenih u Klubu spasioca na vodama koji djeluje u okviru Crvenog križa. Spasioci koji su tijekom cijelog ljeta budno pazili na kupače Foginovog kupališta danas u u Uredu gradonačelnika primili Medalju gradonačelnika – vrijedno priznanje za predani rad.

Kako je rekao voditelj “spasilačke službe” Saša Babić, Klub spasioca djeluje od 2003. i tek im se prošle godine, otvaranjem Foginovog kupališta pružila mogućnost da rade u svom gradu. Karlovački spasioci licencirani su za rad u cijelom svijetu dok su dosad radili na jadranskim plažama te ponekim kontinentalnim. Babić je u brojkama usporedio ovu i prošlu sezonu na Foginovom.

– Manji broj intervencija u ovoj godini može se pripisati boljoj prevenciji i načinima rad s obzirom na povećanje broja kupača. U prošloj je godini na Foginovom kupalištu u 40 radnih dana bilo 13.266 kupača a ove godine u čak 61 radni dan 23.312. U špici sezone dnevno je najviše bilo 911 ljudi dok je prošle godine rekord 508, rekao je Babić. Spasioci su pozvali mlade ljude da im se pridruže na njihovim tečajevima te postanu dio njihove službe. Kako je dodao Babić, plaža na Korani će se sigurno širiti te će trebati veći broj spasioca.

Gradonačelnik je vrijednim spasiocima zahvalio na predanom radu uručivši im Medalju gradonačelnika. Jelić je pozdravio rad za opće dobro koji je, kaže, postao već prepoznatljivi dio grada Karlovca. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest