Barberić: Ne smatram se krivom, informacije sam dobila od pročelnika Rogoza i HEP-a

Barberić: Ne smatram se krivom, informacije sam dobila od
pročelnika Rogoza i HEP-a

Desetdnevno zamračenje u Jonkeovoj ulici u ožujku ove godine i izjava vezana za kvar na trafostanici u dvorištu obiteljske kuće Mraović, glasnogovornicu Grada Karlovca Andreju Barberić stajala su privatne tužbe. Na Općinskom sudu u Karlovcu danas je počelo suđenje po tužbi Milana Mraovića koji Barberić optužuje za klevetu koja je, tvrdi tužitelj, iznesena na portalu Radio Mrežnice. Naime, tada je Andreja Barberić izjavila da “uređaj ne radi sedam dana zbog sprječavanja ulaska djelatnicima HEP-a i tvrtke ENA u predmetnu trafostanicu. Također, izjavila je da je “obitelj Mraović još početkom 60-ih godina prošlog stoljeća dobila naknadu za zemljište na kojoj se nalazi trafostanica te da Mraović nema razloga da djelatnike HEP-a i ENA-e koja održava sustav gradske javne rasvjete ne pušta u dvorište kuće”.

– Ne smatram se krivom. Po proceduri sam prikupila informacije od pročelnika Nikole Rogoza koji je vezano za taj slučaj kontaktirao HEP i ENA-u. Izjava je dana na temelju tih informacija.

Tužitelj tvrdi da njegova obitelj nije nikada dobila naknadu za zemljište na kojoj se nalazi trafostanica, te da nije istina da ne pušta djelatnike HEP-a u dvorište jer im je odavno dao broj svog telefona na koji mu javljaju kad imaju intervenciju. Da ga prilikom svake intervencije na trafostanici obavijeste o svom dolasku potvrdio je i svjedok, dispečer u “Elektri” Dubravko Požar. Mraović kaže da u deset spornih dana nitko nije došao popraviti kvar, već da su došli tek nakon objave spornog članka.

Rasprava će biti nastavljena u studenom kad će kao svjedoci biti ispitani pročelnik Rogoz, direktor u “Elektri” Boris Mlikan, djelatnici ENA-e, pravnica u “Elektri” Jasna Martić i svjedok po prijedlogu tužitelja Srećko Bartol.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest