Startao treći Panonski maraton – put do Stare Kapele dug 250 kilometara

Startao treći Panonski maraton – put do Stare Kapele dug 250
kilometara

Startom kojeg je označio legendarni hrvatski i karlovački biciklist Ivan Levačić, na Trgu Matije Gupca u Karlovcu krenuo je treći po redu Panonski biciklistički maraton osmišljen kako bi na ovaj, sportski način jače povezao osam županija nove regije – Panonske Hrvatske.

Iz Karlovca je put Stare Kapele u Brodsko – posavskoj županiji na put dug 250 kilometara krenulo 19 biciklista, članova BK Karlovac, SD Miljokaz i “Pedale laganini” dok se izvan službenog protokola pridružio i jedan član BK T-Rex koji će također voziti cijelu dionicu utrke.

Kako je ispred organizatora maratona, Karlovačke županije rekao dožupan Josip Šafar, ova je manifestacija osmišljena kako bui bolje povezala osam županija. Na putu će se Karlovčanima pridruživati biciklisti iz drugih gradova da bi, po planu, svi zajedno sutra oko 16 sati stigli u Staru Kapelu.

Kako nam je objasnio predsjednik “Miljokaza” Miro Luketić, na maratonu sudjeluju rekreativci koji su ipak u dobroj formi da mogu odvoziti dvije zahtjevne dionice. Prva je duga 120, a druga 130 kilometara. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest