Sjajni bejzbolaši i drugi put slavili u Bratislavi – nakon 5:3, danas 5:4 protiv lidera Interlige

Dvije izvrsne utakmice odigrali su karlovački bejzbolaši u Bratislavi protiv momčadi Apolla, koja je do ovog kola dijelila prvo mjesto sa splitskom Nadom na ljestvici Interlige. Unatoč još uvijek postojećim problemima s ozljedama, karlovačka momčad sve je uigranija te nakon “trapavog” početka sezone pokazuje da i u ovom sastavu može računati na sam vrh. Neplanirani porazi na startu sezone obilato su nadoknađeni s ove dvije pobjede u Bratislavi, a zanimljivo je istaknuti još jednu činjenicu – vodeća Nada dosad je pretrpjela samo jedan poraz, i to od Karlovčana, a Apollo koji je do ovog vikenda s njima dijelio prvo mjesto tri – sva tri od Karlovčana.

Nakon jučerašnjih 5:3, danas je bilo još neizvjesnije i uzbudljivije, ali tim su važniji bodovi, koji će sigurno maksimalno podići i samopouzdanje momčadi koja još uvijek nije zaigrala u punom sastavu. Današnji susret Olimpija 83 dobila je sa 5:4 i učvrstila se na četvrtoj poziciji ljestvice Interlige, posljednjoj koja vodi u play off, ali s dobrim šansama da dođe i do treće pozicije. Trenutačno, naime, treće mjesto drže Budapest Redsi s omjerom 5-5, Karlovčani imaju omjer 5-7, a 11. lipnja u Karlovcu gostuju upravo Redsi i bit će to vjerojatno dvije najvažnije utakmice dosadašnjeg tijeka sezone.

A, do 11. lipnja pažnja se okreće Kupu CEB (baseball ekvivalent nogometnom Kupu UEFA) – Karlovčani u francuskim gradovima Rouenu i Chartresu igraju u izuzetno jakoj konkurenciji osam vrhunskih europskih momčadi. Svaka pobjeda bit će iznimno značajna, a glavni cilj je pokušati izboriti ostanak, odnosno izboriti barem šesto mjesto koje će i naredne sezone hrvatskom predstavniku omogućiti nastup na završnici ovog europskog kupa.

Karlovački bejzbolaši turnir će otvoriti 1. lipnja protiv bjeloruskog Minska, dan kasnije igraju protiv austrijskog prvaka Vienna Wanderers, a posljednju utakmicu u skupini igrat će protiv prvaka Ukrajine, KNTU Elizavetgrad. U slučaju da se eventualno plasiraju u polufinale, bejzbolaši Olimpije 83 potom će 4. i 5. lipnja igrati polufinalni susret te finale ili ogled za 3. mjesto, a u slučaju da budu na trećem ili četvrtom mjestu skupine, “utakmica svih utakmica” bit će u subotu 4. lipnja – pobjeda u tom susretu garantirat će zadržavanje statusa u Kupu CEB.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest