Pozitivne ocjene nakon 1. međunarodnog Festivala speleološkog filma

Pozitivne ocjene nakon 1. međunarodnog Festivala speleološkog filma

Ljetna terasa Caffe bara Promenada sinoć je bila ispunjena zaljubljenicima u ljepote podzemnog svijeta, a oni koji to do tada nisu bili, zasigurno su postali. Razlog tomu je 1. Festival speleološkog filma, održan u organizaciji speleološkog odsjeka Planinarskog društva Dubovac. Predstavljeno je ukupno petnaest filmova – trinaest hrvatskih te dva talijanska. Riječ je o amaterskim filmovima trajanja od 4 minute pa sve do pola sata, koji su brojnim veličanstvenim kadrovima približili, kako iskusnim  speleolozima tako i laicima, što naš planet skriva pod svojom površinom. Upravo iz razloga što su filmovi rađeni i za one koji sa speleologijom nisu tako dobro upoznati, organizatori su se pobrinuli da se svaki film prije početka posebno najavi i objasni.

Ideja o festivalu došla je spontano, a sve je krenulo od Sajma udruga za koji se speleološki odsjek Planinarskog društva Dubovac htio predstaviti na nešto drugačiji način – slikama i video zapisima. Tako su krenuli skupljati razne snimke speleologa, a interes se pokazao daleko većim nego što su očekivali te su postupno prikupili velik broj uradaka. Tako su, iako se činilo da će biti prikazivani isključivo karlovački filmovi, pristigli filmovi i iz Zagreba, Opatije te Italije.
Interes Karlovčana za ovakav festival nije bio mali. Na terasi se tražilo mjesto više, a spektakularni kadrovi podzemnog svijeta plijenili su i pažnju usputnih prolaznika. Stoga organizatori ističu kako se nadaju da će se ovaj, na našim prostorima prvi i jedini, festival nastaviti, te s vremenom prerasti u tradiciju.
KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest