Karlovačka pivovara osigurava sirovine za studentsko pivo, studenti kod njih na praksi

Karlovačka pivovara osigurava sirovine za studentsko pivo, studenti
kod njih na praksi

Veleučilište u Karlovcu i Karlovačka pivovara potpisali su danas u vijećnici Veleučilišta ugovor o tehničko – obrazovnoj suradnji. Kako je naglasio dekan Branko Wasserbauer, to je samo nastavak uspješne suradnje koju Veleučilište i Karlovačka pivovara imaju od vremena kada je u ovoj obrazovnoj instituciji u sklopu prehrambenog odjela otvoren smjer pivarstva 2000. godine.

– Uspješna suradnja s gospodarskim sektorom glavna je misija Veleučilišta i na tome i dalje mislimo aktivno raditi. Poboljšanjem fonda znanja i kvalitete studiranja nastojimo dati svoj doprinos rješavanju kadrovskih problema i prilagoditi se zahtjevima tržišta rada u situaciji kada je nezaposlenost u državi još uvijek na visokoj razini.

Velika nam je čast da nas je Karlovačka pivovara prepoznala kao instituciju s kojom valja surađivati, kazao je dodavši da se Karlovačka pivovara uključila i u finanaciranje novog dizala za invalide u atriju zgrada čiji su radovi u tijeku i to davanjem donacije izvan sredstava koji su predviđeni projektnim ugovorom.

Predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher objasnio je da će se ovim ugovorom studentima omogućiti obavljanje prakse u Karlovačkoj pivovari, no da on također uključuje davanje određenih količina sirovina Veleučilištu koje su im potrebne za istraživački rad. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest