Grad pokrenuo novi ovršni postupak nad hotelom “Korana” – prvo procjena

Grad pokrenuo novi ovršni postupak nad hotelom “Korana” – prvo
procjena

Najveće karlovačko ruglo – devastirani hotel “Korana” ponovno će na javnu dražbu putem ovršnog postupka kojeg je ovog puta kao ovrhovoditelj pokrenuo Grad Karlovac. Kako saznajemo, u novom ovršnom postupku zasad je nepravomoćno tek doneseno rješenje o ovrsi, dok je prvi korak ponavljanje procjene nekretnine zakazano za 10. listopada.

Novi ovršni postupak kreće svega tri mjeseca nakon propalog pokušaja prodaje hotela putem dražbe na Općinskom sudu u Karlovcu. Podsjetimo, tada se ruševina od hotela prodavala za tek 10,8 milijuna kuna a koliki je bio interes pokazuje to da nitko nije uplatio niti jamčevinu. S obzirom da uoči novog kruga prodaje prvo ide nova procjena, bit će zanimljivo vidjeti koliko sad hotel vrijedi. Prvi je put procijenjen na 32,5 milijuna kuna ali je, kako su dražbe prolazile, početna cijena licitiranja pala na 10,8 milijuna.

Kako kažu u gradskoj upravi, u međuvremenu se pojavio interesent za kupnju nekretnine na najljepšoj gradskoj šetnici uz rijeku Koranu. Bogati kanadski poduzetnik hrvatskog porijekla krajem ljeta obišao je zdanje te po neslužbenim saznanjima iskazao interes da kupi hotel, sruši ga i sagradi novi. Navodno hotel žele i jedan ulagač iz Njemačke te tajanstveni domaći građevinski poduzetnik.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest