Policajci pokazali spremnost, zahvalnost, ali i humanitarni karakter

Policajci pokazali spremnost, zahvalnost, ali i humanitarni
karakter

Dan policije i Svetog Mihovila, nebeskog zaštitnika hrvatskih policajaca danas je proslavljen u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom. Pred prepunim auditorijem karlovačkog hrama kulture govor je održao načelnik PU karlovačke Josip Ćelić, koji je govorio o borbi u suzbijanju kriminaliteta ali i vrlo angažiranom djelovanju karlovačke policije na suzbijanju pošasti novog doba – nasilja, vandalizma, te štetnih utjecaja alkohola i droge među mladima.

Osim svečanog dijela uZorin domu, Dan policije je imao i svoju duhovnu te humanitarnu notu. Još u ranijim jutarnjim satima policajci su odali počast kolegama poginulima u Domovinskom ratu te na dužnostima u mirnodopsko vrijeme, dok je u Crkvi Presvetog Srca Isusova u Novom centru održana Sveta misa koju je predvodio biskup Juraj Jezerinac.

Humanost su policajci još jednom dokazali pridruživši se akciji “Vozilo koje život znači”. Naime, Udruzi osoba s invaliditetom Karlovaca i Karlovačke županije uručen je ček od 7.500 kuna za nabavu specijaliziranog vozila. U prigodnom dijelu programa nije nedostajalo smijeha. Policajci su se malo našalili na vlastiti račun u skečevima u kojoj su upravo oni u glavnim ulogama. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest