Danas počinje obilježavanje Međunarodnog dana starijih i nemoćnih osoba

Danas počinje obilježavanje Međunarodnog dana starijih i nemoćnih
osoba

Koncertom zbora Matice umirovljenika, dodjelom nagrade najstarijem građaninu grada Karlovca i najstarijem korisniku doma umirovljenika u 9,30, danas započinje višednevno obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba i Otvorenih vrata Doma za starije i nemoćne osobe “Sv. Antun”.

Svi posjetitelji su dobrodošli, a iz Doma poručuju da su pripremili i besplatno mjerenje šećera, tlaka, društvene igre, prikaz rekreativnih vježbi za starije osobe u suradnji s učenicima Medicinske škole. U 17 sati dr. med.spec. neurologije Ervin Jančić održat će u dvorani Doma umirovljenika predavanje na temu “Neurološke bolesti u trećoj životnoj dobi”.

Nakon obilježavanja Svjetskog dana srca i Gerontološko javno zdravstvene akcije koje su počele  još prošlog tjedna u Karlovcu, Dugoj Resi, Vojniću i Slunju, organizator svih događanja: Karlovačka županija-Savjet za zdravlje pripremio jeza srijedu i okupljanje mladih volontera u prostoru Crvenog križa,  radijsku emisiju i niz drugih događanja.

Kao zaključenje svih aktivnosti za petak, 30. Rujna, predviđeno je održavanje okruglog stola na temu “Hrvatska perspektiva gerontološke i gerijatrijske zaštite”, a predavanja će održati i prim. Dr. sc. Spomenka Tomek Rosandić , dr. med. spec. epidemiolog Biserka Hranilović, a prezentaciju prvog Kataloga informacija za osobe treće životne dobi održat će Višnja Jović, dipl. ing. soc. rada, inače, predsjednica županijskog Savjeta za zdravlje. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest