Riječki vidovnjak na Sudu – Karlovčanka ga tuži za prijevaru

Riječki vidovnjak na Sudu – Karlovčanka ga tuži za prijevaru

Riječki iscjeljitelj i vidovnjak Bernard Grujić (26) danas je došao u Karlovac kako bi u svojstvu optuženika na Općinskom sudu odgovarao za prijevaru koju je navodno počinio nad 64a-godišnjoj obrtnici iz Karlovca Mirki Margeti Ozimec.

Ona ga tereti da ju je ponudivši svoju pomoć “proricanjem i rješavanjem financijskih problema” Grujić, inače vlasnik obrta za astrološke i spiritualne djelatnosti, oštetio za 16.800 kuna kojih mu je davala u više navrata, od gotovine do artikala iz njezine trgovine do plaćanja oglasa u medijima.

– Kad smo se prvi put našli rekao mi je da će se dogoditi strašna nesreća, da ću oslijepiti ili oboljeti, te da mi može pomoći ako mu dam 20 tisuća kuna, kazala je u svom iskazu Karlovčanka Ozimec uz tvrdnju kako ju je u vezu s “vidovnjakom” doveo policajac iz Karlovca Miljenko Gerić. Kako je kazala, od Grujića je dobila neku smrdljivu smjesu kojom je trebala mazati ruke i noge, dok kaže da je nazivala i Grujićev telefonski broj s pozivnim 060 te na njegovo traženje na liniji bila i duže od dva sata. Stoga nije ni čudo da je napravila račun od gotovo tri tisuće kuna.

Riječanin koji se naziva vidovnjakom branio se od optužbi tvrdeći da je sve laž. Na pitanje sutkinje Marije Živčić je li zaista uvjeren da posjeduje iscjeljiteljske moći rekao je da ih bez problema može dokazati – pred skepticima, vjernicima, policijom, novinarima pa čak i na poligrafu. Kako kaže, kad ga netko nazove na broj odmah ga se upozori koliko se plaća minuta poziva dok ostale optužbe, kaže, nisu istinite. Priznao je da poznaje Gerića i kazao da su bili prijatelji te mu je on, nakon što je pomogao njemu i njegovoj obitelji, u više navrata dovodio mušterije.

Suđenje riječkom iscjeljitelju bit će na Općinskom sudu u Karlovcu nastavljeno 17. studenog.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest