Do 15. rujna 22.915 noćenja, pad u hotelima, porast u kampu

Do 15. rujna 22.915 noćenja, pad u hotelima, porast u kampu

U razdoblju od 1. siječnja do 15. rujna na području grada Karlovca zabilježeno je 15.412 turističkih dolazaka, pri čemu je ostvareno 22.915 noćenja. Najveći broj noćenja očekivano je ostvaren u karlovačkim hotelima, gotovo 16 tisuća, no ipak je riječ o padu u odnosu na prošle godine. S druge strane bitan porast noćenja bilježi jedini karlovački kamp, onaj u Radonji. Još uvijek nije riječ o prevelikim brojkama, no smeđa signalizacija i pojačana reklamna aktivnost na popularnoj stranici camping.info doveli su do povećanja od čak 323% pa se može reći kako ovaj kamp polako postaje zanimljiva destinacija, tim više što je i prosjek noćenja za uobičajene brojke kontinentalnih kampova vrlo dobar – turisti su ostajali u prosjeku više od dva i pol dana. Konkretno, zabilježeno je 786 noćenja.

Što se tiče udjela turista prema zemljama iz kojih dolaze, najviše je bilo domaćih turista, njih 21,99%, dok kod stranih turista po običaju dominiraju Nijemci, kojih je bilo 14,09%, a slijede gosti iz Poljske, Austrije, Italije i Nizozemske.

Na ukupan pad noćenja ponajviše je utjecao velik pad noćenja u privatnim kapacitetima. Je li riječ o krizi u tzv. “zimmer frei” sektoru pokazat će sljedeća godina, no ove je pad bio osjetan – dok je prošle godine zabilježeno 5.446 noćenja, ove godine bilo ih je tek 3.411.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest